Filosofie
Champagnehuis Louis de Sacy is in 1967 opgericht op de zeer befaamde terroir “Grand Cru” op de "Coteaux de la Montagne de Reims" te Verzy door de familie Sacy. Al 13 generaties cultiveren zij met passie de wijnstokken en dragen zij deze kennis over. De familie beheert en verbouwt de wijngaard al sinds 1633. André Sacy besloot in 1962 om Champagne te produceren en stichte Champagne Sacy Père et Fils. In 1986 wijzigde de naam in Champagne Louis de Sacy, genoemd naar hun briljante voorvader (1654 - 1727), een advocaat en letterkundige. Zijn gestileerde portret, ontleend aan een schilderij van Nicolas de Largilliere is het beeldmerk van Champagne Louis de Sacy. Yaël en Jonathan Sacy beslissen in 2013, na diverse commerciële ervaringen in Frankrijk en in het buitenland, om het familiebedrijf te vervoegen om de continuïteit te garanderen en bekendheid te ontwikkelen. Vandaag exporteren zij Champagnes naar alle Europese landen en de Verenigde Staten en beheert de familie 18 hectare wijngaarden met het diepste respect voor het land en de natuur. Ze hebben de labels HVE (hoge milieuwaarde) en VDC (duurzame wijnbouw Champagne) verkregen die betrekking hebben met het waterbeheer en de biodiversiteit.
Terroir
De bodem bestaat uit een dikke laag van kalk en krijt, met een rijke verscheidenheid aan mineralen. Ze bezitten 18 hectare wijngaarden, 4 verschillende zones, 23 wijngaardpercelen, met gemiddeld 30 jaar oude wijnranken waarvan 65% Pinot Noir, 30% Chardonnay en 5% Pinot Meunier.
Montagne de Reims : Verzy (Grand Cru) - Aube : Bligny - Mont de Berru : Cernay - Vallée de l'Ardre : Treslon
Wijnen
Tijdens de vinificatie proberen ze geen regels vast te leggen. Het idee is te handelen volgens wat elke wijn hun elk jaar geeft en de inspiratie op dat moment.. Zo wensen ze de intrinsieke kwaliteiten van elke wijn zo veel mogelijk respecteren. Een deel van de blends van het voorgaande jaar wordt gebruikt als reservewijn en rijpt gedurende enkele maanden in vaten van 228 liter. Na het bottelen (tirage) rusten de wijnen over het algemeen minimaal 24 maanden op de droesem en tot 10 jaar of langer voor de millésimes. Nogmaals, er zijn geen regels!